Er din bil VINTER klar?

Gør din bil klar til VINTER hos mfabiler, autoriseret toyota værksted
Vinteren og årets første kolde måneder er begyndelsen på en årstid med frost og køligere eventyr. Uanset om du er en mountain-thrill-søgende eller mudder-elskende bilejer, så vil Toyotas vintertilbehør give dig og din familie ekstra sikkerhed, inden I kører ud i hårdt føre.

Vores vinter-biltilbehør er designet og testet af Toyota specielt til din Toyota. Fra høj kvalitet og skræddersyet design til trygheden ved tre års garanti er du sikker på, at du med ro i sindet kan gå vinteren i møde. Book dit vinter-servicetjek nu, så du er klar, når den danske vinter for alvor bider sig fast på vejene.

Her er her nogle nyttige vintertips:

Undgå at blive frosset ude

Hvis du vil undgå at blive frosset ude så husk at smøre bilens gummilister med silikone. Husk også at smøre låsene med låse-olie.

Viskerblade

I en mørk tid med masser af regn, slud, sne og salt på vejene, bliver det endnu vigtigere med klart udsyn. Her er viskerbladene et vigtigt sikkerhedsaspekt. Sørg for at de bliver skiftet, hvis de ikke er i topform og hold løbende øje med, at der er nok sprinklervæske på bilen. Og husk, at det skal være frostsikret vintersprinklervæske.

Olieskift

En vinterklargøring bør også altid omfatte olieskift, så motoren er klar til de første kolde morgener.

Aircondition

Aircondition er ikke kun til varme sommerdage. På våde og kolde dage affugter anlægget hurtigt og effektivt luften i kabinen, så de duggede ruder forsvinder, og udsynet kommer tilbage. Kort sagt; du bliver mere trafiksikker og får samtidig et bedre indeklima i bilen, når du kører med aircondition om vinteren.

Undgå rustdannelser

For at undgå rustdannelser er det vigtigt, at du vasker din bil regelmæssigt i vinterperioden. Saltet fra kørebanen er bl.a. med til at fremme rustdannelse, og for at hindre dette anbefales også en undervognsbehandling.

Du kan få monteret konstant baglys (kørelys)

Skal du køre langt eller i udlandet skal du være opmærksom på, at der på nogle nye bilmodeller kun er kørelys foran. Dvs. at der ikke er lys i baglygterne, hvis der ikke manuelt er tændt for lyset på bilen. På disse biler skal man være speciel opmærksom på at få tændt manuelt for lyset, når sigtbarheden nedsættes, som ved fx tåge eller regn. Får du ikke tændt lyset, er der risiko for at andre bilister ikke ser dig, med ulykke til følge, og yderligere risikerer du også at få en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet.

Vil du gerne være sikker på at have lys bag på bilen hele tiden, kan du komme ind på et af vores værksteder og så monterer vi en lille boks, der sikrer dette.

Beskyt bilens bund mod sne, sjap og beskidt fodtøj

I den kolde og våde tid beskytter Toyotas modeltilpassede gummimåtter effektivt din bil mod pløre og snavs, og så er de nemme at rengøre. På samme måde beskytter en bagagerumsbakke, når du skal have våde ting ind i bagagerummet. Begge dele er en lille investering med stor beskyttende effekt.

Priseksempler:
Komplet sæt gummimåtter til AYGO = 480,00 kr.
Bagagerumsbakke til AYGO = 425,00 kr.

Praktisk sikkerhedskit til bilen for kun 195,00 kr.

Det er lovpligtigt at have en advarselstrekant i bilen, men i flere lande er det nu også et lovkrav at medbringe refleksvest og førstehjælpsudstyr. Hos mfabiler kan vi hjælpe dig med det hele. Få et praktisk sikkerhedskit til kun kr. 195 med både advarselstrekant, sikkerhedsvest og førstehjælpssæt.

Har du brug for hjælp?

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at køre sikkert igennem vinteren - så kom endelig forbi og få værkførerens bedste råd til den kolde tid. Du kan evt booke et service her