Flyvende start for ny Toyota RAV4

Flyvende start for ny Toyota RAV4
Det er kun få uger siden, at verdens mest populære SUV, den nye Toyota RAV4, havde premiere i Danmark. Men allerede nu her halvvejs inde i februar og efter mindre end en måneds salg er der solgt over 800 nye RAV4, der med en pris fra kun 299.900 kr. altså har fået en flyvende start.

Den nye Toyota RAV4, der havde Danmarkspremiere i begyndelsen af februar, er kommet salgsmæssigt flyvende fra start. Inden for de første uger og på mindre end en måned er der underskrevet over 800 købsaftaler, og interessen for den store SUV overgår Toyotas egne forventninger.

"Vi er nærmest blevet blæst omkuld over den massive interesse for den nye RAV4. Det er helt fantastisk, og vi glæder os virkelig over, at så mange danskere har fattet interesse for den helt nye generation af vores store SUV," lyder det fra pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Det er især den kraftfulde 2.5-liters hybridudgave med 218 hestekræfter, der vinder indpas hos kunderne, og som koster fra 419.900 kr. eller 10.000 kr. mere efter 1. april som følge af den nye brændstofmålingsmetode. Men også 2.0-liters benzinudgaven med 175 hestekræfter fra 299.990 kr. har tiltalt en del kunder. Tre ud af fire har således valgt hybrid, mens den sidste fjerdedel fandt benzinudgaven mest interessant.

De attraktive priser er ikke det eneste, som har fanget kundernes opmærksomhed. Flere har også bemærket de markant bedre køreegenskaber.

Bedre køreegenskaber med ny platform

Den nye RAV4 bliver nemlig bygget på en helt ny platform baseret på Toyotas nye TNGA-filosofi, der handler om at lave endnu bedre biler på smartere og mere økonomisk vis.

Den nye såkaldte GA K-platform gør, at det trods den hævede siddehøjde har været muligt at sikre et ekstra lavt tyngdepunkt, en optimeret vægtfordeling, en stivere konstruktion og et mere stabilt og præcist styretøj – alt sammen faktorer, der bidrager til bedre køreegenskaber.

RAV4 udmærker sig desuden med et helt nyt og mere maskulint design, nyt motorprogram, klassens laveste CO2-udledning, nye intelligente sikkerhedssystemer og en generelt højere oplevet kvalitet i kabinen.

"Vi oplever, at en stor del af kunderne efterspørger de højere udstyrede udgaver med luksuriøst udstyr som fx læderindtræk, varme i rattet, trådløs opladning af mobiltelefonen og større alufælge. Det ser vi som et billede af, at en del af kunderne er vant til høj luksus fra deres tidligere biler og nu ser RAV4 som en model, der kan opfylde deres høje krav til motorkraft, luksus og kvalitet," siger Anders Tystrup.

En ekstra attraktiv udstyrsvariant er den såkaldte H3 Style med metallak, sort lakeret tag, sorte 18" alufælge, gearskiftekontakter ved rattet, trådløs mobiloplader, varme i rattet, kunstlæderindtræk, elektrisk justerbart førersæde, nøglefri adgang og elektrisk bagklap. H3 Style udgaven koster 476.900 kr. og 10.000 kr. mere fra 1. april.

Forhjuls- eller firehjulstræk

Alle udgaver af RAV4 kan fås med enten forhjuls- eller firehjulstræk samt mulighed for også at vælge mellem manuelt gear eller automatgear. Automatgear får man dog altid med, hvis man vælger hybridudgaven af den nye RAV4.

Her ligger den nyeste fjerde generation hybridteknologi fra Toyota under skallen og er i kombination med en 2.5-liters benzinmotor i stand til at vække 218 hestekræfter til live i den forhjulstrukne udgave og hele 222 hestekræfter som firehjulstrækker.

Det er altså en kraftfuld hybridbil, der kan nå 100 km/t. på godt 8 sekunder, og som man også har mulighed for at hægte 1.650 kg efter i den firehjulstrukne hybridudgave og op til to tons efter i benzinudgaven.

Hybridteknologien vil i den nye RAV4 fortsat være et af Toyotas trumfkort og appellerer stærkere end nogensinde før til danskerne, hvilket interessen de første uger også er et tydeligt bevis på.