Hvad er Toyota Hybrid?

Toyota Hybrid er mere end bare en almindelig bil.

En Toyota Hybrid skifter automatisk mellem to energikilder. Nogle gange kører den på benzin-motor og nogle gange på et selvopladende elektriske batteri. Andre gange kører hybridbilen ved at bruge både benzin og batteri samtidig.

I dag finder du hele ni modeltyper hos Toyota, som indeholder den nyeste teknologi inden for hybrid-, plug-in hybrid og brint. I over 20 år har vi arbejdet med udviklingen af hybridbiler, og Toyota er verdens førende indenfor hybrid og -teknologi. Over 15 millioner har verden over valgt en Toyota hybridbil. Både pris og rækkevidde er blevet mere attraktive for bilejerne. Hybridbilen oplader automatisk, når den kører, og du kan køre helt op til 50 % af tiden på el, afhængig af hvordan du kører bilen.

Overordnet findes der 3 typer af hybrid

Mild-hybrid

En mild-hybridbil kører primært på benzin og tilkobler kun i kort tid en lille elektrisk motor. Bilen kører ikke direkte på el, men driver forskelligt udstyr såsom: Start/Stop, A/C m.m.

Kan reducere benzinforbruget op til 7%
(afhængig af kørselsadfærd, bilmodel og mærke).

Hybridbil

En hybridbil kører på en blanding af el og benzin - op til 2 km på ren el ad gangen.
Bilen skal ikke oplade gennem stik, men tankes som normal bil.

Kan reducere benzinforbruget op til 50%
(afhængig af kørselsadfærd, bilmodel og mærke).

Plug in-hybrid

En Plug in-hybridbil kører på en blanding af el og benzin og med mulighed for opladning med kabel.
Bilen kan køre op til 60 km på ren el.

Kan reducere benzinforbruget op til 100%
(afhængig af kørselsadfærd, bilmodel og mærke).

Den klassiske hybrid skal ikke oplades - den oplader sig selv

I en hybridbil får du altid automatgear, dette for at bilen selv kan skifte mellem at køre på benzin, diesel eller el. Du skal derfor ikke gøre noget for skifte over til el eller tilbage til brændstof, dette klare bilen helt selv - afhængig af hvordan du kører. 

En hybridbil har et mindre højvolts batteri og kører ikke så langt på ren - dette er typisk op til to kilometer ad gangen. Når du kører vil bilen automatisk oplade batteriet ved opstart, eller når du bremser. Når der er nok strøm på batteriet, vil bilen skifte over og køre på ren el, men - det afhænger af hvor hurtigt du kører. 

Ved høje hastigheder og hurtig acceleration vil bilen som udgangspunkt ikke køre på el. Der hvor du får glæde ved hybridteknologien er ved langsom / rolig kørsel. Hybridteknologien fungerer perfekt op til 50 km/t, og hvor der er mange start-stop punkter så batteriet hurtigt lades op. 

Hvis du ofte kører i kø, bykørsel eller små korte ture er en hybridbil perfekt til dig. 

Se med i denne simple video og få overordnet viden om hvad Hybrid er