Hvordan fungerer en hybridbil?

Udtrykket “hybrid” kommer af latin og betyder på dansk krydsning eller blanding.

Hos Toyota betyder hybrid samarbejdet mellem to motortyper: Den konventionelle benzinmotor og elmotor. En hybridbil fra Toyota kombinerer nemlig en benzinmotor med en arbejdsom elmotor.

Bilen vælger helt automatisk, hvornår den skal benytte elmotoren eller benzinmotoren eller en kombination af begge. Du skal ikke gøre andet end, at læne dig tilbage og køre.

Du får alle fordelene ved en responsiv benzinmotor og det overraskende accelerationsryk fra en elektrisk motor. F.eks. kan en Toyota Corolla Hybrid gå fra 0 - 100 km/t i timen på under 8 sekunder. 

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil er en bil, der både kan køre på el og på benzin. Det betyder, at du kan køre mere miljørigtigt uden at gå på kompromis med komfort og trygheden i at vide, at du aldrig løber tør for strøm. For hybridbilen oplader nemlig automatisk, mens den kører.

Toyota har brugt de sidste 20 år på at udvikle hybridbiler, og derfor kan du vælge de fleste Toyota bilmodeller som hybrid.

Har du lyst til at køre endnu længere på el, kan du vælge en Toyota Plug-In Hybrid, der både kan oplade automatisk, men også kan oplades med ledning. Gør du sidstnævnte, får du ekstra lang rækkevidde på el.

Hvordan fungerer en hybridbil?

En Toyota hybridbil har en el- og benzinmotor i én. Og hybridbilen vælger selv, hvornår den kører på el, og hvornår den slår over på benzin.

Hybridbilen oplader automatisk, når den kører, og du kan køre helt op til 50 % af tiden på el, afhængig af hvordan du kører bilen.

Toyotas hybridbatteri er særlig stærkt, og det er designet til at holde hele bilens levetid. Det eneste, du selv skal gøre, er at tanke benzin. Og da en hybridbil bruger mindre benzin, skal du ikke tanke så ofte, som hvis du kørte i en almindelig benzinbil.

Skal hybridbiler oplades?

Hvor længe holder hybridbatterier?

Er hybridbiler sjove at køre?