Få svar på de mest almindelige spørgsmål om hybrid

Der kan være mange hybridbil-fakta at holde styr på, og derfor har vi samlet en række svar på de mest almindelige spørgsmål om hybrid.

Finder du ikke det svar, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os her.

Er hybridbiler svære at sælge?

Hybridbiler fra Toyota holder generelt en højere gensalgsværdi sammenlignet med andre biler. Det skyldes både den gode kvalitet og at hybridbiler kommer med høj komfort og meget udstyr.

Kræver en hybridbil en særlig forsikring?

Nogle forsikringsselskaber tilbyder en billigere forsikring til hybridbiler, da de antager at hybridbilejere kører mere sikkert.

Inden du tegner en bilforsikring, er det en god idé at indhente tilbud fra et par forskllige forsikringsselskaber, så du får den bedste forsikring til en god pris.

Du har selvfølgelig mulighed for at vælge Toyota Bilforsikring til din hybridbil hos os. Og du er velkommen til at kontakte, hvis du har spørgsmål eller ønsker et tilbud.

Hvilke afgifter er der på en hybridbil?

I dag bliver en hybridbil som udgangspunkt beskattet som en almindelig benzinbil, mens der på en plug-in hybridbil er lidt andre regler.

Her beregnes ejerafgiften også efter de almindelige regler for personbiler, men til og med 2019 betaler du derudover 20 % af forskellen på afgiften med og uden indregning af elforbruget. Procentsatsen stiger herefter til 40 % i 2020, 65 % i 2021, 90 % i 2022 og 100 % i 2023.

Til gengæld får du et fradrag på 40.000 kr. i 2019 og 77.500 kr. i 2020, hvorefter fradraget bortfalder.

Hvor langt kan jeg køre på el?

Det afhænger helt af, hvilken hybridtype og hvilken hybridmodel du kører i. Helt overordnet kan en hybridbil køre helt op til 50 % af tiden på el – afhængig af din kørsel.

Typisk vil det fordele sig sådan, at du kører på ren i el på de korte strækninger i byen, på blandet el og benzin ved landevejskørsel og på ren benzin på motorvejen og ved de høje hastigheder.

En plug-in hybridbil med et fuldt opladet batteri kan køre helt op til 100 % på el i op til 60 km/t, før benzinmotoren slår til.

Men igen afhænger det helt af, hvor aggressivt du kører, og hvor meget du accelererer. Og hvad tid på året, det er. For en plug-in hybrid leverer færre el-kilometre på de dage, hvor du skal bruge batteri til at varme bilen op eller til at køre med aircondition.

Hvor tit skal jeg skifte batteriet?

Et Toyota hybridbatteri er bygget til at holde hele bilens levetid. Så enkelt er det.

oyota giver 5 års/100.000 km garanti på alle bilens hybrid-komponenter

Gennemfører du endda dit normale serviceeftersyn hos dit autoriserede Toyota-serviceværksted får du et Hybrid Helbredstjek med uden beregning.

Når din bil får udført et årligt Hybrid Helbredstjek, vil du selv efter fabriksgarantiens udløb være dækket mod fejl på bilens hybridbatteri i op til 10 år fra bilens første indregistreringsdato.

 

Hvordan er det med parkering af en hybridbil?

Der gælder de samme regler for parkering af hybridbil som for alle andre helt almindelige biler.

Har du derimod en plug-in hybrid, er det i nogle byer som fx København tilladt at holde på de særskilte parkeringspladser til elbiler.

Du skal stadig betale parkeringsafgift i henhold til de regler, der er for den pågældende parkeringsplads. Tjek de til enhver tid gældende regler i din kommune.

Kan jeg få anhængertræk til min hybridbil?


Et anhængertræk kræver en stor motor og derfor kan man ikke få anhængertræk til mange hybridbiler.

Hos Toyota kan man dog få anhængertræk til Toyota C-HR Hybrid, RAV4 Hybrid og Corolla Hybrid Touring Sports.

Hør mere om mulighederne hos din lokale Toyota-forhandler.

Hvad koster en hybridbil?

Prisen på en hybridbil afhænger af den model, du vælger, og af hvilken udstyrspakke du vil have med i prisen.

Den billigste hybridbil-pris hos Toyota er på den populære Yaris Hybrid, som kan blive din fra kun 124.900 kr. Til sammenligning kan du få den store SUV - RAV4 Hybrid – fra 419.000 kr.

Se nyttige videoer angående hybrid