Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense er et nyudviklet sikkerhedssystem fra Toyota som består af 4 innovative og assisterende systemer med hver deres funktion.

Målet er at reducere risikoen for at blive involveret i en trafikulykke og øge den generelle sikkerhed for alle trafikanter. Øger sikkerheden for dig og dine medtrafikanter

Toyota Safety Sense-teknologien består af:

Pre-Collision System
(Automatisk nødbremse)

Pre-Cpollision System benytter radar og kamera til at scanne for biler og genstande på vejen foran dig. Hvis systemet registrerer en potentiel kollision, advares føreren med både lyd- og lyssignal. Ved overhængende risiko aktiveres bremserne for at undgå kollision og afbøde evt. skadevirkning, hvis uheldet er uundgåeligt.

Lane Departure Alert
(Vognbaneassistent)

Kameraer øverst i forruden følger vognbanemarkeringerne under kørslen. Lane Departure Alert advarer med både lyd- og lyssignal, hvis bilen begynder at forlade sin bane, og blinklyset ikke er aktiveret. På den måde mindes føreren om at korrigere bilens retning.

Automatic High Beam
(Automatisk op- og nedblænding af fjernlys)

Automatic High Beam giver bedre udsyn og bedre synlighed i forhold til medtrafikanter. Et kamera registrerer lyset fra modkørende biler og baglygterne fra forankørende biler samt vejbelysningens styrke. Automatic High Beam skifter automatisk mellem kort og langt lys, så andre bilister ikke blændes, og nattekørsel bliver mere sikker.

Road Sign Assist
(Vejskilteassistent)

Road Sign Assist registrerer trafikskilte som fx hastighedsbegrænsning og overhaling forbudt. Skiltene gengives tydeligt i førerens synsfelt på den nye TFT-farveskærm. Systemet advarer med både lyd- og lyssignal, hvis skiltningen ikke efterkommes.

Se hvordan Toyota Safety Sense hjælper dig

Pre Collision System

Lane Departure Alert

Automatic High Beam

Road Sign Assist