Pressemeddelelse

Via Biler A/S køber Toyota-forhandleren, A/S Mogens Frederiksen Automobiler

Fra den 1. januar 2024 bliver de fire Toyota bilhuse på Fyn, der i dag drives af A/S Mogens Frederiksen Automobiler, en del af Via Biler A/S.

”Bilbranchen er inde i en konsolideringsfase, og mange forandringer vil ramme vores branche”, fortæller adm. direktør Peter Frederiksen fra Mogens Frederiksen Automobiler. ”Vi vil se en fremtid med fokus på elektrificering af den kørende bilflåde og digitalisering af mange processer i branchen, og derfor er det vigtigt, at min virksomhed bliver en del af en større virksomhed, der har styrken og organisationen til at møde de fremtidige krav”, fortsætter Peter Frederiksen.

Stort venskab mellem Peter og Erik
De administrerende direktører fra de to virksomheder har altid haft et rigtig godt kollegaskab, der bygger på respekt for hinanden. Derfor har der været tale om en rigtig god forhandlingsproces med fokus på de langvarige relationer til medarbejderne, kunderne og Toyota Danmark, som for begge virksomheder er helt afgørende.

Der er nemlig tale om to virksomheder, der har fokus på at fastholde og tiltrække de dygtigste medarbejdere i branchen, og som brænder for at gøre en forskel i forhold til kunder og samarbejdspartnere hver eneste dag.

Derfor udtaler adm. direktør Erik Rasmussen fra Via Biler, at ”det er en drøm, der nu bliver en realitet. Morgens Frederiksen Automobiler er anerkendt som en virksomhed, der har et dygtigt og dedikeret personale, som vi nu glæder os til bliver en vigtig del af Via Biler”.


Medarbejderne vil være de samme i de fire Toyota-bilhuse
Mogens Frederiksen Automobiler har i dag knap 100 medarbejdere, der arbejder i de fire bilhuse i henholdsvis Odense M., Odense V., Svendborg og Nyborg. Kunderne kan glæde sig over fortsat at blive serviceret og rådgivet af de samme gode medarbejdere i fremtiden.
”Vi er stolte af vores dygtige Toyota-medarbejdere, og derfor har det været meget vigtigt for mig, at vores mange loyale kunder fortsat kommer til at møde dem i de fire bilhuse”, understreger Peter Frederiksen.


Peter Frederiksen bliver tilknyttet Via Biler som rådgiver
Via Biler er taknemmelige for, at Peter Frederiksen har valgt at takke ja til at blive tilknyttet Via Biler som rådgiver. ”Peter er en ekstrem dygtig forhandler, der sammen med sin familie igennem mange år har repræsenteret Toyota bilmærket på Fyn på bedste vis, og derfor er vi ydmyge og stolte over, at det er lykkedes at tilknytte Peter som en vigtig rådgiver for Via Biler”, fortæller Erik Rasmussen.


Via Biler glæder sig til at komme til Fyn
”Jeg er sikker på, at jeg taler på vegne af hele Via Biler-familien, når jeg siger, at vi glæder os rigtig meget til at få vores gode Toyota-kollegaer på Fyn med på Via Biler-holdet. Vi vil gøre os umage for, at de bliver rigtig glade for at arbejde hos os”, fortæller Erik Rasmussen. ”Sammen skal vi fortsætte med at styrke Toyotas position på Fyn, og til at hjælpe os med det, kommer Toyota med et fantastisk line-up af nye biler over de kommende år”, understreger Erik Rasmussen.


Konkurrencemyndighederne skal godkende handlen
Handlen mellem A/S Mogens Frederiksen Automobiler og Via Biler A/S skal godkendes af Konkurrencemyndighederne, da Via Biler har en størrelse, der gør dette lovpligtigt. Ansøgningen er indsendt, og parterne forventer, at der ligger en godkendelse klar i løbet af de kommende måneder.

Yderligere informationer
Fås hos adm. direktør for Via Biler A/S, Erik Rasmussen på mobil: 4036 5051 / mail: er@viabiler.dk og hos adm. direktør Peter Frederiksen, A/S Mogens Frederiksen Automobiler på mobil 4040 1252 / mail:.pf@mfabiler.dk