RAV4 bliver den vildeste Plug-in hybrid fra Toyota med 306 hestekræfter og firehjulstræk som standard.

Det bliver en sand fornøjelse når man kan se den nye Toyota RAV4 Plug-in Hybrid på de danske veje efter sommerferien.

 

Der er lagt op til at det bliver den vildeste Plug-in Hybrid fra Toyota nogensinde når vi ser den på de danske veje efter sommerferien.

Det bliver den kraftigste RAV4 nogensinde med hele 306 hestekræfter og firehjulstræk som en standard, er det en af de kraftigste RAV4 nogensinde. RAV4 Plug-in hybrids nye firehjulstræk, er hvad der kaldes et såkaldt intelligent firehjulstræk. Det understøttes af to elmotorer - en til forhjulene og en anden til baghjulene. I kombination med den samme 2.5-liters benzinmotor, som også ligger i den almindelige hybrid udgave af RAV4, yder hybrid systemet samlet set hele 306 hestekræfter. Det sender RAV4 Plug-in fra 0 til 100 km/t. på blot 6,2 sekunder og sætter dermed konkurrenterne med brændstofmotor i klassen eftertrykkeligt til vægs.

En SUV der går langt på literen og op til 60 km på ren el!

De to opladelige lithium-ion batterier, giver den nye RAV4 en brændstoføkonomi på op til 77 km/l og en CO2-udledning på kun 30 g/km målt efter den nye og mere retvisende WLTP-testmetode.  Rækkevidden på ren el og dermed kørsel helt uden nogen form for udledning af CO2, kvælstoffer eller partikler er således op til 60 km. Med en gennemsnitlig pendlingsafstand for danskere ifølge Danmarks Statistik på 22 km fra bopæl til arbejde vil man altså snildt kunne køre mellem hjem og arbejde i den nye RAV4 Plug-in helt uden brug af brændstof ligesom i en elbil. Men samtidig er man ikke begrænset i rækkevidde, da plug-in hybridbilen fortsætter med at køre på en kombination af el og benzin via det selvopladelige hybridsystem, når der ikke er mere strøm på det opladelige batteri. Man slipper derved for bekymringen om at løbe tør for strøm og ikke at kunne køre videre.

Fakta: Plug-in Hybrid er en såkaldt opladningshybrid - som er kendetegnet ved at have et større hybridbatteri end en almindelig hybridbil, derfor kan den lades op med ladestik og dermed får du væsentligt længere rækkevidde på ren el. 

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere her

OK