skift til Sommerdæk eller Vinterdaek hos Mfabiler
Daekhotel Opbevaring Bildaek Vinterhjul Sommerhjul Toyota Mfabiler (1)

Dæk er den eneste kontakt bilen har med vejen.

Derfor er det utrolig vigtigt, at din bil har de helt rigtige dæk på - for din egen og andres sikkerhed.

Frem for alt gælder det om at sørge for, at bilen kører sikkert på vejen, og derfor er det vigtigt, at dækkene kan modstå de kræfter de udsættes for når du bremser, accelererer eller svinger. Dette er endnu vigtigere, når vejen er våd og glat eller dækket af sne eller is.

Dækmønster

Ifølge loven skal der være mindst 1,6 mm dækmønster på dine dæk til bilen.

Vi anbefaler dog, at der er minimum 2 mm, da dækkene herefter mister sine egenskaber og giver en ringere køresikkerhed. Nye dæk har et dækmønster på mellem 7 og 8 mm.

Dækkets levetid afgøres ikke kun af slidtage, mønsterdybde og skader, alderen har også en afgørende indflydelse på hvornår et dæk bør udskiftes da gummiet ældes med tiden og kan slå revner og blive møre. Når dæk er omkring fem år gamle, anbefaler vi, at du begynder at skifte dem ud - men få dem tjekket løbende.

Dæktryk

Noget af det vigtigste, når du skal tjekke dit dæks tilstand, er at måle dæktrykket. Falder trykket ofte, er der problemer.

Derfor bør du tjekke dæktryk cirka en gang om måneden og sørge for, at trykket er, som din bilfabrikant anbefaler. Det rigtige dæktryk fremmer vejgrebet og forlænger levetiden på dækket.

Kør på dæk efter sæsonen

Det er lovpligtigt at køre med vinterdæk i Danmark - men det er en klar anb efailing. Dine køreegenskaber, er betydeligt forbedret ved at skifte dæk efter årstiden. Allerede ved morgen- & aftentemperaturer på +7 grader anbefales det at skifte fra sommer- til vinterhjul.

Afbalancering

Hvis rattet ryster, når du kører over en vis hastighed, kan det være tegn på, at dine hjul ikke er afbalanceret korrekt eller er ude af balance. Dette kan nemt ske hvis man rammer en kantsten eller kører ned i et større hul på vejen.

Opbevaring af dæk

Levetiden på dækkene bliver forlænget, hvis de bliver opbevaret rigtigt, når de ikke sidder på bilen.

Sørg for at rengøre dem for sten og skidt og læg dem et sted, hvor der er tørt, mørkt og ingen brandfare. Det er en god idé at stable eller hænge dine dæk f.eks. på et dækstativ. Har du ikke fælge på dine dæk, skal de opbevares stående. Husk at dreje dem ind imellem, så de ikke får flade punkter.

Har du ikke plads derhjemme, så send dine dæk på hotel

Få mere plads og slip for selv at bøvle med dæk, så lad os opbevare dem for dig.
Når du opbevarer dine dæk/hjul hos os, mærker vi dem op, så du får de rigtige dæk/hjul igen, når de skal bruges. Værkstedet sætter altså mærkater på dækkene, så de kan se, hvem de tilhører, inden de bliver opbevaret.

Hjulopbevaring: pris kun 175 kr.

For alle fire dæk/hjul i en halv sæson.

Hjulskift: pris kun 395 kr.

For dæk som er monteret på fælge.

Afbalancering: pris kun 250 kr.

For alle fire dæk/hjul i forbindelse med hjulskift