Hvad er forskellen på periodisk syn og serviceeftersyn?

Syn og eftersyn lyder umiddelbart som det samme og vi forstår godt at det kan virke forvirrende hvad der er hvad. Der er dog stor forskel på de to. Læs med her og få overblik over forskellen på syn og eftersyn:

Et periodisk syn er lovpligtigt og er en fuld inspektion af din bil.

Et periodisk syn foregår ikke på et autoværksted, men kun i en synshal af synsvirksomheder. Et syn handler udelukkende om at kigge på bilen - tjekke bilen for sikkerhedsmæssige fejl, og sikre at den ikke forurener mere end grænseværdierne tillader. Ved et periodisk syn bliver der ikke skilt noget ad, og der bliver ikke indgået nogen reparationer på bilen - det er kun et syn og vurdering af bilens tilstand. 

Et serviceeftersyn er derimod frivilligt og en grundig gennemgang af din bil.

Her kan der skiftes forbrugsstof og andre dele, der måtte være defekte. Det betyder også, at der tjekkes om bilen er sikker og ikke går i stykker under kørsel. Mekanikeren kigger på alle dele, og tjekker om de er defekte eller slidte. Alle bilens funktioner bliver gennemgået, og der bliver gennemgået et punktligt tjek efter servicebogen. Serviceeftersyn indebærer oftest olieskift, kontrol af forbrugsstoffer (kølervæske og bremsevæske) samt skift af oliefilter. 

Periodisk syn

Et periodisk syn er lovpligtig og skal foretages regelmæssigt. Det er et kontroltjek af, hvorvidt bilen lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer.

Bilen indkaldes automatisk til syn. Færdselsstyrelsen sender indkaldelsen til det periodiske syn til dig digitalt via e-Boks. Du vil modtage indkaldelsen 8 uger inden, dit køretøj skal være synet og godkendt.

Når du har modtaget indkaldelsen til syn af din bil fra Trafikstyrelsen, bestiller du bare en tid på et af vores værksteder, møder op med din bil og så klarer vi alt det praktiske.

Vi anbefaler et testsyn af din bil på vores værksted inden den skal til syn. Ved et testsyn gennemgår vi din bil før den bliver kørt til syn, for at undgå et omsyn. Finder vi fejl på din bil ved gennemgangen, får du et tilbud på eventuel reperation før vi foretager os mere.

Hvornår dit køretøj bliver indkaldt afhænger bl.a. af, hvilken type køretøj du har. Person og varebiler skal synes hvert 2. år fra de er er 4 år. Er din bil mere end 4 år, skal den syens hvert 2. år.

Et periodisk syn er et kontroltjek af, hvorvidt et køretøj lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer.

Serviceeftersyn

Et serviceeftersyn er helt frivilligt, men hvis du vil bevare fabriksgarantien på din bil, er det vigtigt at du overholder serviceintervallet. For at bevare den maksimale ydeevne, sikkerhed og driftsikkerhed på din bil er det vigtigt, at den regelmæssigt gennemgår et serviceeftersyn.

Et serviceeftersyn koster naturligvis penge, og det kan være fristende at springe dem over, hvis man ikke lige føler, at der er noget i vejen med ens bil. Men det kan vise sig dyrere at springe eftersynet over, da et sammenbrud som sagt kan ende i meget større udgifter og skade yderligere dele af bilen.

Ud over sikkerhed og økonomi, så er et andet godt argument for at tage sin bil til service i de anbefalede intervaller i din bils servicehæfte, at bilens garanti kun er gyldig, hvis bilen serviceres som det står i servicehæftet.

Når du overholder serviceintervallet, og din Toyota får foretaget et sikkerhedstjek hver anden gang, så opretholdes fabriksgarantien på din Toyota.

Ved et serviceeftersyn kan eventuelle problemer blive spottet, før de reelt opstår. Det betyder både, at din bil er mere driftssikker, men også at du potentielt kan spare en del penge, da fx en ødelagt tandrem kan forårsage meget mere skade end en nedslidt en, som bliver skiftet i tide.


Periodisk Syn

Et periodisk syn er et kontroltjek af, hvorvidt bilen lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer.


Bliv klar til syn

Ved et testsyn gennemgår vi din bil før den bliver kørt til syn, for at undgå et omsyn.


Kørsel til syn

På alle vores værksteder kan vi køre din bil til syn for dig, når vi har gjort den klar til syn.

Se de forskellige servicepakker med serviceeftersyn herunder, og de services der følger med hver.


Toyota Sikkerhedstjek

Fra 2.317 kr

Toyota sikkerhedstjek er et Stort Service som indeholder alle punkter
- inklusiv vejhjælp samt vask og støvsugning.  


Toyota Sundhedstjek

Fra 1.495 kr

Toyota sundhedstjek er et Lille Service som indeholder flere punkter
- inklusiv vejhjælp samt vask og støvsugning.  


Toyota Servicetjek

Fra 1.195 kr

Toyota servicetjek er et Mikro Service som indeholder færre punkter
- eksklusiv vejhjælp, vask og støvsugning.


KVIK+ Service

Kun 998 kr

Kvik Plus serviceeftersyn er til ældre end 5 år som kun koster 998 kr.-
- inklusiv Stempling i servicehæfte.