Er din Toyota sommerklar?

Så blev det endelig sommer med udsigt til sol, afslapning og for mange kør-selv-ferie. Uanset hvor i landet turen går hen, er det en god idé at få tjekket din Toyota, så du kan holde ferie, mens din bil er på arbejde.

Vi har samlet en række råd, så du nemt kan gøre bilen sommerklar og sikker til en masse ture på vejene. Noget kan du klare selv – noget skal dit værksted tage sig af. Vi hjælper dig gerne.

Tjek dine dæk

Tjek efter at alle dæk - også reservehjulet - ikke er beskadigede.

Sørg for, at dækkene hverken er møre, slidte eller revnede. Der bør være mindst 1,6 mm slidbane på alle dæk, så du har optimalt vejgreb. Nye dæk har et dækmønster på mellem 7 og 8 mm.

Hold jævnligt øje med at dæktrykket er på det anbefalede niveau. Du finder det anbefalede niveau for dine dæk i din bils instruktionsbog. 

Undgå at få beskidte fingre - lad os skifte dæk på din bil og opbevare dem på vores hjulopbevaring.

Tjek bilens motorolie

Du bør tjekke oliestanden jævnligt og altid inden du kører på længere ture. Vent med at tjekke olieniveauet, til bilen har stået stille mindst 30 minutter, så olien har haft tid til at bundfældes. Kig efter symbolet med en oliekande.

Når du skruer låget af, sidder der en målepind, du skal bruge. Tag oliepinden op og tjek om oliestanden er mellem mærkerne på pinden. Som med kølevæsken bør du tjekke, om det er tid til eller næsten tid til olieskift, før du tager afsted på en længere køretur. Er du i tvivl om, hvilken olie der passer til din bil, så bare spørg os.

Det er en god idé altid at tage en ekstra liter motorolie med, da mange timers kørsel på motorveje kan forbruge olie. Hvis det er lang tid siden, oliefilteret er skiftet, bør dette også gøres inden en lang bilferie.

 

Udskift pollenfilteret

Føles luften ikke helt frisk i kabinen, kan det være et tegn på, at pollenfilteret skal skiftes. Det er pollenfilteret der sørger for, at støv, pollen, udstødningsgasser og meget andet ikke kommer ind i luftsystemet og videre ind i bilen.

Vi anbefaler skift af kabineluftfilter for hver 15.000 km.

Vidste du, at der findes to typer af pollenfiltre? Et standard og et opgraderet. Er du allergiker anbefaler vi at du bruger det opgraderede pollenfilter, som også opsamler mikroorganismer.

 

Kontroller bilens batteri

Kontroller at batteri-polerne ikke er blevet irrede, og overfladen på batteriet ikke er snavset. Hvis batteriet er placeret i kabinen eller i bagagerummet, er det ikke relevant. Er dit bilbatteri over 5 år gammelt, bør du få det tjekket.

Et godt udsyn

Kontroller at viskerbladene virker optimalt og fjerner vandet fra ruden uden at efterlade striber. Kig eventuelt gummiet efter for revner. Trænger de til at blive udskiftet har vi de bedste vinduesviskere.

Du kan med fordel pudse forruden manuelt for at optimere dit udsyn. Når det er meget vådt, vil der altid sprøjte beskidt vand op på din forrude fra de andre biler. Det kaldes ”trafikfilm”, og det fjerner du nemmest med vand og sæbe.

Et ekstra tip: efter vand og sæbe, kan du arbejde ruden godt igennem med et halvt æble eller lidt eddike. Husk også viskerne. Og skyl godt efter med vand.

 

Sørg for at bilen bremser optimalt

Vinterens fugt og kulde kan være hårdt for bremsesystemet og slide kraftigt på bremseklodserne. Hvis du oplever kraftig bremsestøj og forringet bremsekraft, kan det være et tegn på at bremserne skal skilles ad og undersøges på værkstedet.

Kontakt et af vores værksteder og aftal en tid, så vi kan vurdere, om bremserne skal have et eftersyn.

 

Send bilen på værksted

Du kan selvfølgelig løbende holde øje med, at din bil har det godt. Men hvis du vil være helt sikker på, at din bil er 100% iorden, så kan vores værksted tjekke den for dig. Her kan professionelle gennemgå din bil, så alt er, som det skal være. Ofte er der nemlig nogle dele af bilen, som bilejere helt glemmer at tænke på.

Når bilen har været på værksted, vil den være helt klar til de varme sommerdage, der venter lige om hjørnet.

Indvendig og udvendig pleje

Det er vigtigt at du overholder service på din bil, så du kan køre sikkert på vejene. Der er meget, du også selv kan gøre for at passe godt på din bil.

Start fx med at gennemgå kabinen med en støvsuger. Før du støvsuger bilen, bør du tage alle måtter ud, så du virkelig kan komme i bund med skidtet. Herefter kan du støvsuge bilen indvendigt, så den bliver fin og ren. Måske er det nu du skal have udskiftet bilmåtterne?

Vinteren har været hård ved din bil og det er tid til at få fjernet vejsalt og fugt, for at undgå rust i bilens undervogn. En bilvask med undervognsskyl er en rigtig god investering i din bil. Om foråret er der også meget pollen og støv i luften, der lægger sig som et lag skidt uden på bilen. Dette fjerner en grundig bilvask også. På den måde kan din bil blive skinnende og klar til sommeren.

Når du har plejet bilen indvendigt og udvendigt, kan du med fordel tjekke, at bilen har nok motorolie, kølervæske og sprinklervæske.

Så er du klar til at køre ud på sommerens veje.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig - men nogle gange er det bare rart at klare tingene selv.

Vi har samlet nogle enkle gør-det-selv videoer, der viser hvordan du selv kan holde din Toyota i topform.

Se fx hvordan du selv skifter motorolie på din bil eller hvordan du fylder sprinklervæske på.

Vi har det rigtige sommerudstyr til din bil